Menu Sluiten

Kansen en gevaren voor de bitcoin prijs

kansen bitcoin
De kansen voor bitcoin zijn gigantisch!

Er zijn vele kansen dat de bitcoin prijs binnenkort flink omhoog gaat. De bitcoin koers  is vrij volatiel(?), maar lijkt de laatste tijd stabieler te worden. Als Bitcoin (?) liefhebber willen we natuurlijk allemaal dat de prijs binnenkort door het plafond vliegt, maar we weten dat de volatiliteit ook de negatieve kant op kan schieten. Op deze pagina kan je lezen wat de mogelijke oorzaken van toekomstige uitschieters van de bitcoin prijs kunnen zijn:

Kansen en triggers
Bitcoin het nieuwe goud
Een bitcoin adoptie golf
Economische crisis
Gevaren voor bitcoin
bitcoin verbod
Bankaire systeem is tegen bitcoin
Het ontstaan van een betere crypto currency
Aanvallen op het bitcoin netwerk
Diefstallen, terrorisme en schandalen

Kansen en mogelijke triggers voor een bitcoin prijs explosie

Zoals gezegd zijn er op dit moment een hoop mogelijke triggers die een prijsexplosie in de bitcoin prijs kunnen veroorzaken. Een trigger is een situatie die zich voor doet waardoor mensen massaal bitcoins gaan kopen.

Doordat mensen massaal kopen stijgt de prijs en deze prijs stijging zal andere mensen overtuigen dat Bitcoin een goede investering is of bang maken om de explosieve stijging te missen. Hierdoor zullen ze ook met de cryptocurrency (?) aan de slag gaan waardoor de prijs nog harder stijgt. De volgende ‘Bitcoin boom’ is dan geboren.

Wanneer bitcoin het nieuwe goud voor investeerders wordt

Wanneer bitcoin door investeerders word opgepakt als het nieuwe goud kan de prijs extreem in waarde stijgen. Goud is een triljoenen markt en bitcoin is in verhouding nog zeer klein met een marktkapitalisatie (?) van rond de 10 biljoen. Ook deelt bitcoin veel eigenschappen met goud.

Zo is zowel goud als bitcoin te mijnen en beperkt aanwezig, dus zullen ze altijd schaars blijven. In onzekere tijden en tijden van verminderd vertrouwen in overheden en het bancaire systeem zullen zowel goud als bitcoin meer in trek komen en dus in waarde stijgen. Wanneer een klein deel van het kapitaal dat nu in goud belegd is naar bitcoin toe stroomt, zal de prijs verveelvoudigen.

Wanneer er een adoptie golf op gang komt

Bitcoin heeft nog steeds een slechte reputatie op twee belangrijke punten. Het word gezien als geld voor criminelen en als een hele volatiele munt. Op dit moment is de koers van bitcoin al een tijd vrij stabiel. Dit is uiteraard wat een retailer wil zien voordat hij bitcoin adopteert (?).

De kans word dus steeds groter dat om deze reden een grote retailer als Amazon bitcoin gaat accepteren. Wanneer dit gebeurd zouden anderen kunnen volgen. Bitcoin heeft grote voordelen ten opzichte van andere betaalmogelijkheden, ook voor de retailers. Als er eenmaal een schaap over de dam is…

Verder zal het ook de reputatie van bitcoin sterk verbeteren wanneer steeds meer serieuze bedrijven het als betaalmiddel accepteren. Dit zou een ware prijs explosie van bitcoin tot gevolg kunnen hebben.

Wanneer de economie van een groot land in een crisis terecht komt

Wanneer een groot land of economische zone als bijvoorbeeld China, USA of de Europese Unie in een zware crisis komt is er een grote kans dat de inwoners massaal aan bitcoin beginnen om hun vermogen te beschermen tegen devaluatie(?) of hogere belastingen.

Wanneer Griekenland uit de Euro dreigde te stappen en bij de recente devaluatie van de Chinese munt na de afkoeling van de economie was al een sterke stijging in de bitcoin prijs te zien. Ook was er een grotere deviatie tussen handelsprijzen voor de bitcoin in lokale en internationale markten. Dit wijst erop dat er in het crisis gebied in die periode veel meer bitcoins gekocht werden.

Wanneer een crisis doorzet, zou een ware koers explosie van de bitcoin het gevolg kunnen zijn. Dit omdat de marktkapitalisatie en dus de prijs van bitcoin dan in korte tijd kan verveelvoudigen.

Ook de US dollar heeft ondanks dat het momenteel een sterke valuta is veel risico’s, zoals bijvoorbeeld het schulden plafond. Een ander risico voor de US dollar is het feit dat internationale contracten tussen landen zoals China en Rusland steeds vaker niet meer in USD betaald worden. Wanneer de US dollar crashed zal dit zeker ook een zeer groot positief effect op de bitcoin prijs hebben.

Wanneer overheden en/of bedrijven reserves in bitcoin aan gaan houden

Bedrijven en overheden houden triljoenen in reserves in verschillende grote valuta. Wanneer een deel van deze reserves in bitcoin gehouden gaat worden, zal dit een gigantische prijs stijging teweeg kunnen brengen. Ook hier geld dat wanneer er eenmaal een mee begint, het een trend kan worden en anderen zullen volgen.

gevaren voor bitcoin

Uiteraard zijn er ook gevaren voor bitcoin, deze gevaren zullen de munt veel pijn of reputatie schade toe kunnen brengen of in het slechtste geval zelfs laten verdwijnen. Toch is het zo dat hoe groter het Bitcoin netwerk wordt, hoe kleiner deze gevaren worden. Het Bitcoin netwerk wordt met elke prijsstijging sterker en is op dit moment al veruit de sterkste computer van de wereld.

Bitcoin kan verboden worden door bepaalde overheden

Wanneer Bitcoin door bepaalde landen verboden word kan dit een grote klap zijn voor Bitcoin. Vooral juridische beslissingen in grote landen of economische zones zoals USA, China of EU kunnen veel impact hebben. De overheden zullen altijd in een tweestrijd zitten tussen controle over betalingen kwijtraken en meedoen in vernieuwende technologie. Gelukkig lijken USA en Europa tot nu toe Bitcoin vriendelijk.

Banken zullen bitcoin het liefst zien verdwijnen

Banken kunnen door Bitcoin een zeer groot deel van hun inkomen en bestaansrecht kwijt raken en zullen het dus graag willen stoppen. Banken in de wereld omvatten een biljoenen industrie met heel veel macht, ook bij overheden. Dit zou dus ook een serieus gevaar voor Bitcoin kunnen worden. Toch lijkt het erop dat de meeste banken in de gaten hebben dat het een zeer kansrijke technologie is en ze het waarschijnlijk toch niet meer tegen kunnen houden.

Een nieuwe en betere crypto currency of betaling systeem

Een ander gevaar voor Bitcoin is wanneer er een betere cryptocurrency ontstaat, die de momentele nadelen van bitcoin niet kent. Wanneer deze munt groeit zullen veel mensen hun bitcoins inruilen tegen de nieuwe munt en zal de koers van bitcoin sterk dalen of helemaal verdwijnen.

Toch moet hierbij vermeld worden dat de kans op een betere cryptocurrency klein is door het netwerk effect waar bitcoin van profiteert. Een goede eigenschap of betere toepassing van een andere munt kan namelijk ook in Bitcoin worden geïmplementeerd doormiddel van een fork of een sidechain. Bitcoin heeft de infrastructuur en bekendheid al. Bovendien werken de beste technici op de grootste blockchain en dat is die van Bitcoin.

De kans dat de banken een beter op blockchain gebaseerd systeem creëren is klein, een publieke blockchain heeft namelijk wel de revolutionaire eigenschappen die een private blockchain (?) niet heeft, dus het is haast onmogelijk om met de publieke blockchain van bitcoin te concurreren.

Aanvallen op het netwerk

Regelmatig vinden aanvallen op het netwerk plaats die invloed op de koers of op het vertrouwen in bitcoin hebben. Bitcoin heeft veel vijanden, bijvoorbeeld partijen die door deze elektronische munt macht of inkomen gaan missen.

Deze aanvallen zullen dus waarschijnlijk blijven plaatsvinden. Gelukkig word er ook steeds meer in beveiliging geïnvesteerd en zullen aanvallen die de prijs beïnvloeden moeilijker worden naarmate het Bitcoin netwerk groeit.

Grote diefstallen, terrorisme of andere schandalen

Wanneer er grote hoeveelheden bitcoin gestolen worden zal dit de reputatie van deze cryptocurrency niet te goede komen en zullen mensen bitcoin niet meer veilig wanen. Ook wanneer er naar buiten komt dat een grote terroristische aanslag of criminele activiteit door bitcoin of een andere elektronische munt gefinancierd is, zal dit de reputatie schaden en retailers ervan weerhouden bitcoin te adopteren. Ook vergroot dit de kans dat meer overheden bitcoin verbieden.

3 Comments

  1. Pingback:Bitcoin Scaling - Blokken Vergroten Of Efficiente Blokken

  2. Pingback:Bitcoin Prijs Is Klaar Voor Een Gigantische Stijging

  3. Pingback:Bitcoin Bewijst Zich Als Veilige Haven Bij De Overwinning Van Trump

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *