Menu Sluiten

Aan de slag met Bitcoin

aan de slag met bitcoin
Aan de slag met bitcoin

Je wil met Bitcoin (?) aan de slag, of je wil Bitcoin gaan gebruiken om goederen te kopen, te investeren of gewoon omdat je het leuk vind om deel uit te maken van de Bitcoin gemeenschap. Je zal altijd een wallet (of andere opslag mogelijkheid) (?) moeten hebben en daarna bitcoins (?) moeten verkrijgen om op je wallet te zetten. We zullen hier door de volgende 3 stappen heenlopen om met Bitcoin te beginnen:

Informeer je zelf
Kies een wallet
Verkrijg bitcoins
Gebruik je bitcoin

Wanneer je nog geen wallet of bitcoins hebt en je hebt direct bitcoins nodig om bijvoorbeeld een betaling te doen, hebben wij van Bitcoinscout een FAST TRACK ontwikkeld waarmee je binnen 20 minuten een wallet met bitcoins hebt.

Stap 1: Informeer je zelf over Bitcoin

De eerste stap is vrij logisch, maar toch belangrijk genoeg om even te benoemen. Voor dat je met Bitcoin begint, is het zeker aan te raden wat vooronderzoek te doen. Bitcoin is wat anders dan andere currencies en de bedrijven die diensten leveren op het gebied van Bitcoin zijn nog niet volwassen. Je moet dus beseffen dat er risico’s aan Bitcoin kleven en dat cryptocurrencies (?) voor een groot deel nog niet gereguleerd zijn en je dus meestal zelf voor de veiligheid van je bitcoins zal moeten waken.

Ook moet je jezelf goed laten informeren wat voor wallets, apps en dergelijke er op de markt zijn en van te voren bepalen hoe je jouw bitcoins veilig op wil slaan.

Stap 2: Kies je Bitcoin wallet

Ten eerste moet je een wallet hebben om je bitcoins op te laten storten nadat je ze verkregen hebt. Op http://bitcoin.org vind je de beste wallets, waarvan je er een uit kan kiezen. Alle wallets hebben andere eigenschappen, dus het is aan te raden je hier goed in te verdiepen. Een investeerder zal bijvoorbeeld een andere wallet gebruiken dan iemand die regelmatig aankopen doet met bitcoin.

Het verschil tussen verschillende wallets is enorm. Sommige wallets zijn zeer simpel om mee te werken en anderen zijn ingewikkeld. Natuurlijk is het niet voor niks dat sommigen moeilijk zijn en brengt dit weer andere voordelen met zich mee, zoals betere veiligheid. Het is dus aan jou en afhankelijk van het bedrag wat je in bitcoin op je wallet wil plaatsen, wat de beste wallet is. Overweeg ook het gebruik van een paper wallet (?) of een hardware wallet (?), dit zijn zeer veilige manieren om je bitcoins te bewaren.

Nadat je een wallet gekozen hebt, kan je deze op je computer, tablet of smartphone downloaden en jezelf een beetje weg wijs maken in de wallet tot je het echt begrijpt. Nu kan je jouw wallet gebruiken om bitcoins te ontvangen, een tip is om eerst te testen met een heel klein bedrag voordat je een groot bedrag stort.

Stap 3: Bitcoins ontvangen

Nu je in het bezit bent van een bitcoin wallet is het zaak om bitcoins te verkrijgen. Dit kan je doen door bitcoins te kopen. Er zijn verschillende manieren om bitcoins te kopen. Zo zijn er de exchange (?) bedrijven die een andere currency omwisselen in bitcoin en deze bitcoins vervolgens naar jou wallet sturen.

Ook zijn er online marktplaatsen (?) waar mensen hun bitcoins aanbieden. Wanneer je met de prijs akkoord bent kan je geld naar ze overmaken en krijg je er bitcoins voor terug. Kijk wel goed uit welke marktplaats je hiervoor gebruikt en met wie je in zee gaat!

Paypal heeft jammer genoeg (nog) geen bitcoin geïntegreerd, dus wanneer je met paypal bitcoins wil kopen, zal je dit via een omweg moeten doen. De eerste manier is door geld van je Paypal account naar je normale bankrekening te sturen en vervolgens met je normale rekening bitcoins te kopen bij een exchange.

Een andere manier is om een gratis account aan te maken in Virwox(?), een platform waar je kan handelen in virtuele currencies. Hier kan je via een paar stappen je US dollars of euro’s van Paypal wisselen in bitcoin en vervolgens naar je wallet sturen

Gebruik je bitcoins

Nu je bitcoins bezit en ze netjes heb opgeslagen kan je ze gaan gebruiken. Je kan ze veilig wegzetten voor de lange termijn op bijvoorbeeld een hardware wallet of ze investeren tegen een leuke rente.

Ook kan je door het betalen met bitcoins leuke kortingen krijgen op producten van Amazon en op andere plaatsen. Naarmate de adoptie van bitcoin toeneemt zal je er steeds meer mee kunnen!

Lees ook:

Bitcoins kopen

Bitcoins veilig opslaan doe je zo

Alles over Bitcoin, het nieuwe elektronische geld

Investeer in Bitcoin

Wat is Bitcoin-Scout en wat is hun doel?

Wat zijn de grootste kansen en bedreigingen voor Bitcoin?

Lees hier waarom Bitcoin zo interessant is

Alles over de blockchain technologie, de basis van Bitcoin

Bitcoin & blockchain woordenlijst

2 Comments

  1. Pingback:Bitcoin Scaling - Blokken Vergroten Of Efficiente Blokken

  2. Pingback:Monetaire Verruiming - Een Indirecte Maar Effectieve Vorm Van Belasting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *