Menu Sluiten

Bitcoin accepteren als betaalmethode

bitcoin accepteren
Bitcoin accepteren

Bitcoin accepteren als betaalmethode kan voor ondernemers en bedrijven grote voordelen opleveren en kosten besparen. De adoptie van bitcoin als betaalmiddel bij consumenten groeit. Wanneer mensen er eenmaal mee aan de slag zijn gegaan, willen ze vaak niet meer terug. Op deze pagina zullen we het volgende bespreken:

Bitcoin accepteren: Hoe werkt het?
Wat zijn de voordelen van het accepteren van bitcoin als betaalmethode?

Bitcoin accepteren: Hoe werkt het?

Het accepteren van bitcoin (?) in je winkel of op je website is zeer gemakkelijk. Er zijn gespecialiseerde betaling processors die je alles uit handen nemen en waar je zelf kan kiezen of je het door de klant betaalde bedrag in bitcoin of in een zelf gekozen fiat currency (?) op je rekening gestort krijgt.

Wanneer je besluit bitcoin te accepteren, meld je je aan bij een bitcoin betaling processor en krijg je van hun de software en een ‘wij accepteren bitcoin’ knop, die je vervolgens op je website installeert. Vanaf nu kunnen klanten met bitcoin betalen.

Je hoeft niet eens een bitcoin wallet te hebben, je kan er voor kiezen dat de processor de gestuurde bitcoins direct wisselt in jouw gebruikte currency en dit direct op je rekening stort. Het lijkt voor jou dus net dat de klant gewoon in Euro betaald heeft.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen bitcoin reserves aan te houden en (een deel van) de betalingen in bitcoin te ontvangen. De reden hiervoor kan zijn dat je het interessant vindt met bitcoin bezig te zijn of dat je een positieve toekomst voor bitcoin tegemoet ziet en deze dus wilt bezitten. Wanneer je ook betalingen in bitcoin gaat doen kan je wisselkosten voorkomen door (een deel) bitcoin aan te houden.

Wat zijn de voordelen van het accepteren van bitcoin als betaalmethode?

Er zijn tal van voordelen voor een bedrijf dat bitcoin accepteert. Verder is Bitcoin (?) nog een jonge technologie, dus er zullen zich steeds meer kansen voor doen naarmate er betere toepassingen worden ontwikkeld. Ook zal het aantal gebruikers hierdoor steeds sneller toe gaan nemen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

Bitcoin transacties zijn goedkoop en mini betalingen zijn mogelijk

Bij een bitcoin transactie wordt een kleine fee berekend, deze fee is niet verplicht, maar mijners verwerken eerst de transacties met een goede fee, dus zonder kan het zijn dat de transactie niet of laat verwerkt wordt. Op dit moment is de aanbevolen fee zeer laag vergeleken met andere betaal mogelijkheden. Omdat de fee zo laag is en een bitcoin opdeelbaar is in 100.000.000 delen, is het mogelijk zeer kleine betalingen met bitcoin te doen.

De fee is vele malen kleiner dan de transactie kosten bij andere betaalmethoden zoals Visa en Mastercard. Dit zorgt voor betere marges en dit kan al snel een paar procent schelen. Deze korting kan de winst ten goede komen of doorberekend worden aan de klant waardoor het de sales kan boosten.

Bitcoin transacties zijn snel en mondiaal

Een bitcoin betaling kan waar ook ter wereld gedaan worden. Voor bitcoin bestaan er geen grenzen en er zijn geen controlerende partijen die het kunnen vertragen of tegenhouden. Met bitcoin kan je bijvoorbeeld vanuit Noord korea of Nigeria een ondernemer in Nederland vrijwel direct betalen. Vooral voor internationaal opererende bedrijven is dit een zeer groot voordeel.

Bitcoin betalingen zijn definitief

Wanneer een klant met bitcoin betaald heeft, kan dit niet meer terug gedraaid worden in de vorm van een ‘charge back’. Ook fraude met bitcoin is onmogelijk, wanneer de bitcoins eenmaal verzonden zijn weet je zeker dat je ze ook krijgt.

Bitcoin is (bijna) anoniem

Dat bitcoin anoniem is is niet helemaal waar, de blockchain (?) is publiek en iedereen kan dus heel de transactie geschiedenis van het Bitcoin netwerk terug zien. Een wallet is overigens wel anoniem, je hoeft geen persoonlijke gegevens op te geven bij het aanmaken van een wallet en wanneer je een betaling met die wallet doet weet niemand dat jij erachter zit. Hierdoor kunnen veel klanten de voorkeur geven aan bitcoin betaling, zeker in gevoelige branches zoals de sex of dating industrie.

2 Comments

  1. Pingback:Bitcoin Prijs Is Klaar Voor Een Gigantische Stijging

  2. Pingback:Bitcoin Bewijst Zich Als Veilige Haven Bij De Overwinning Van Trump

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *