Menu Sluiten

Waarom Bitcoin een zeer goede toekomst kan hebben

bitcoin
Waarom bitcoin gebruiken?

Wij denken dat de Bitcoin een revolutionair betaalmiddel is en dat het in de toekomst zeer groot kan worden. Wil je weten waarom Bitcoin(?) volgens ons DE currencie van de toekomst is? Op deze pagina zullen we de argumenten uit een zetten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Bitcoin netwerk is sterk
Fundamentals van Bitcoin zijn goed
Bitcoin heeft grote voordelen
We willen ook in Bitcoin geloven

Bitcoin is nu al een heel intelligent en sterk netwerk

Wij van Bitcoin-Scout geloven sterk in Bitcoin, omdat het een gigantisch intelligent systeem is, dat al zo ver in de maatschappij geworteld is dat het waarschijnlijk niet meer terug te draaien is.

De kracht van het systeem is al gigantisch groot. Bedenk maar eens wat een netwerk er achter zit van computers en speciale hardware(?) die van over heel de wereld rekenkracht aan het Bitcoin netwerk leveren. Dit maakt het de sterkste computer van de wereld en door de spreiding over de hele wereld ia het zo goed als niet te vernietigen of te controleren.

De fundamentals van Bitcoin zijn goed

Ook zijn de fundamentals(?) van deze cryptocurrencie(?) goed. Er worden steeds meer wallets(?) aangemaakt en er zijn steeds meer bedrijven die bitcoin(?) accepteren. Een groot probleem voor massa adoptie(?) is dat het nog niet gemakkelijk is om bitcoins te bezitten en gebruiken. Er worden miljoenen geïnvesteerd in startups die bitcoin wallets, apps en andere technieken ontwikkelen die het steeds makkelijker zullen maken en dus de adoptie zullen boosten.

Wanneer je als aandelen belegger naar de fundamentals van Bitcoin kijk, kan je niet anders dan positief zijn. Wanneer je een aandeel 80% ziet dalen en daarna voor bijna een jaar ziet stabiliseren om  vervolgens weer te gaan stijgen, terwijl ondertussen de fundamentals sterk verbeteren. Is dit een sterk koop signaal.

In het geval van Bitcoin is de prijs ook met bijna 80% gedaald en daarna bijna een jaar vrij stabiel gebleven en vervolgens gaan stijgen. De fundametals wijzen op verdere adoptie. Er worden meer wallets aangemaakt, het aantal transacties stijgt en er wordt nog steeds meer geïnvesteerd in Bitcoin en blockchain (?) dan het afgelopen jaar. Verder zijn er een heleboel scenario’s mogelijk die een prijs explosie kunnen triggeren. Dit is in mijn ogen dus ook een sterk koop signaal!

De voordelen van Bitcoin zijn enorm

Bitcoin beschikt over enorme voordelen. Deze voordelen kunnen er voor zorgen dat bitcoin over de lange run een steeds groter percentage van het betalingsverkeer in beslag gaat nemen. Uiteraard zal dit gepaard gaan met een prijs stijging. Naast betalingen is het Bitcoin netwerk bovendien ook nog geschikt voor vele andere interessante toepassingen.

Bitcoin heeft geen 3e partij nodig

Op het moment is bitcoin (en de andere cryptocurrencies) buiten cash het enige betaalmiddel waar de koper en verkoper elkaar niet hoeven te vertrouwen, omdat het netwerk zelf al de zekerheid van levering van de bitcoins garandeert. Hierdoor kan je wereldwijd aan en verkopen doen, zonder de kans dat je betaling geblokkeerd of teruggedraaid word of moeilijke verificatie processen.

Bitcoin heeft nauwelijks transactie kosten

Verder zijn er nauwelijks transactie kosten, alleen de mijn fee(?) wordt berekend maar dit is bijna niks. Dit terwijl de huidige betaal systemen zoals bijvoorbeeld credit cart al snel een paar procent kost. De reden hiervoor is dat de betaling direct tussen 2 partijen plaatsvindt, zonder dat er een 3e partij aan te pas komt en eraan moet verdienen.

Bitcoin betalingen zijn snel en micro betalingen zijn mogelijk

Bitcoin betalingen zijn snel, al binnen 10 minuten zal de betaling door het netwerk uitgevoerd zijn. Je kan al direct kan je in je wallet zien dat je bitcoins eraan komen. Ook zijn micro betalingen mogelijk door de lage transactie kosten. Hierdoor zouden bijvoorbeeld goede doelen heel veel van bitcoin kunnen profiteren. (ze kunnen van heel veel mensen over de hele wereld een kleine / mini donatie ontvangen).

In de blockchain van Bitcoin kan informatie worden toegevoegd

Wanneer bepaalde assets(?) met bitcoin worden gekocht, zou men dit in de blockchain kunnen registreren als een soort eigendomsbewijs. De informatie in de blockchain is permanent en kan niet verwijderd worden. Bitcoin zou dus kunnen uitgroeien tot een betaling systeem wat ook gelijk eigendom rechten registreert. Ook komt met de blockchain technologie de mogelijkheid van smartcontracten(?), waarbij betalingen in een contract automatisch gedaan worden wanneer bepaalde voorwaarden zijn voldaan, waardoor contractbreuk niet meer mogelijk is.

Bitcoin is in zekere zin anoniem

Alle bitcoin betalingen zijn openbaar, dus alle betalingen die met bitcoin gemaakt zijn kunnen tot het begin van het bestaan van Bitcoin terug gezien worden. De wallets waartussen deze betalingen zijn gedaan zijn wel anoniem. Op het moment kan je dus anoniem betalingen doen, maar kijk uit met duistere praktijken. Deze betaling zal voor altijd geregistreerd staan in de blockchain en misschien dat je later op deze manier opgespoord kan worden. Er kan bijvoorbeeld een link worden gelegd tussen de exchange ? waar je jouw bitcoins koopt en het bitcoin adres waar de coins vervolgens heen gestuurd worden.

Waarom willen we in Bitcoin geloven?

Bitcoin heeft voor ons ook een idealistisch aspect. Omdat Bitcoin gedecentraliseerd(?) is, zal er geen 3e partij macht over de financiële vrijheid van mensen hebben en kunnen mensen dus veel meer zelf bepalen wat ze met hun geld doen. Verder is Bitcoin open source(?), dit betekent door iedereen en voor iedereen.

Deze twee eigenschappen zijn ook de grote kracht van de Bitcoin blockchain (?), een private blockchain (?) zal nooit zoveel hash power (?) en technisch talent kunnen verzamelen. Dit omdat een publieke blockchain (?) als Bitcoin wereldwijd zonder toestemming toegankelijk is voor iedereen!

Bitcoin zal de macht van overheden en banken af doen nemen

In onze ogen zijn overheden en het bancaire systeem doorgeslagen en hebben ze veel te veel macht gekregen. Doormiddel van monetaire verruiming (?) maken ze ons spaargeld waardeloos en creëren ze bubbels (?). Bitcoin kan een groot deel van de macht van deze partijen teniet doen en de economie weer gezonder maken. Bitcoin kan ook meer vrijheid voor de gewone man bewerkstelligen.

Natuurlijk kunnen overheden cryptocurrencies verbieden om zo dit risico te verbannen, zoals sommige landen al gedaan hebben. Een groot nadeel voor deze landen is dat ze geen aandeel in deze technologie hebben wanneer het doorbreekt. Ze kunnen dan dus ook een hele positieve ontwikkeling mislopen. Bovendien is een verbod in de praktijk heel moeilijk uit te voeren.

Ook banken zullen bitcoin het liefst zien verdwijnen, maar ze weten waarschijnlijk ook dat het niet meer te stoppen is. Daarom zie je nu steeds meer banken met het nieuws naar buiten komen dat ze de mogelijkheden gaan onderzoeken en investeren in Bitcoin of blockchain gerelateerde startups. If you can’t beat them, join them!

Bitcoin geeft iedereen op de wereld een kans mee te doen in de mondiale economie

Een tweede belangrijk aspect is het feit dat heel de wereld ineens toegang heeft tot de internationale betaal markt en niet alleen mensen uit ontwikkelde landen. In bijna heel de wereld hebben mensen al toegang tot internet met een smartphone en dus ook tot Bitcoin. De toegang tot het bancaire systeem is veel meer beperkt. Dit gaat om een paar miljard mensen die zo een beter leven kunnen krijgen!

Er zijn verschillende manieren hoe mensen uit ontwikkelingslanden gebruik kunnen maken van diensten die door Bitcoin mogelijk worden gemaakt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld als freelancer content verkopen of online diensten verlenen en daarvoor betaald krijgen in bitcoin. Verder kunnen ze bitcoins lenen om een onderneming te beginnen of om gewassen te zaaien.

De kans om rijk te worden als early adopter

Last but no least, Bitcoin geeft je de kans om rijk te worden wanneer een volgende grote ‘Bitcoin boom’ plaats vind. Niemand kan weten of dit nog een keer plaats gaat vinden, maar wij denken toch wel dat de kans om rijk te worden van een investering in Bitcoin vele male groter is dan bij het mee doen aan een loterij. Aan loterijen doet half Nederland mee.

Er is een kleine kans dat Bitcoin helemaal verdwijnt en dat er dus niets meer van je investering over blijft. Ook is er een kans dat Bitcoin blijft bestaan en dat er niet veel meer met de prijs gebeurd. De 3e mogelijkheid waar we uiteraard voor gaan is dat er een nieuw prijs explosie komt en dat we rijk worden van de bitcoin (s) die we bezitten. Net zoals wat met een groep gelukkige bitcoin bezitters een paar jaar geleden ook al is gebeurd.

Hoe groot de kans hierop is en hoe lang dat gaat duren kan natuurlijk niemand zeggen, maar wij denken dat er momenteel veel ontwikkelingen rond Bitcoin plaatsvinden die deze prijsexplosie kunnen triggeren en dat Bitcoin voor de lange termijn helemaal een goede kans maakt.

Er hebben zich in de paar jaar die Bitcoin oud is al een paar prijsexplosies voor gedaan en over heel deze periode is de mainstream media wantrouwend tegenover Bitcoin geweest. Het algemene advies was om niet in deze onzekere elektronische munt te investeren. Ook nu zullen de meesten het afraden om bitcoins te kopen, maar fundamenteel gaat het heel goed met Bitcoin en kan er elk moment een nieuwe ‘boom’ plaatsvinden.

 

1 Comment

  1. Pingback:Monetaire Verruiming - Een Indirecte Maar Effectieve Vorm Van Belasting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *