Menu Sluiten

Investeren in Bitcoin en blockchain technologie

investeren in bitcoin
Investeren in Bitcoin

Investeren in Bitcoin heeft de laatste jaren een gigantisch rendement opgeleverd. Ook de komende jaren zullen investeerders waarschijnlijk goed aan Bitcoin verdienen.

Bitcoin en de onderliggende blockchain technologie lijken de potentie te hebben om uit te groeien tot een mondiaal gebruikt systeem. Wanneer dit gebeurd, is een logisch gevolg dat bitcoin (?) en bepaalde bedrijven die zich met Bitcoin bezig houden, gigantisch in waarde zullen stijgen.

Op deze pagina kan je alles lezen over investeren in Bitcoin ? en blockchain ? geregelateerde zaken aan de hand van de volgende onderwerpen:

In Bitcoin zelf investeren
Redenen om in Bitcoin te investeren
Investeren in Bitcoin en Blockchain bedrijven
Investeren in Bitcoin startups en digitale assets
Hoog rendement door in ondernemers te investeren

In Bitcoin zelf investeren

De meest voor de hand liggende investering is het investeren in bitcoin zelf. Bitcoin is op het moment veruit het grootste asset(?) dat is gebaseerd op blockchain technologie en heeft ook de grootste, sterkste en veiligste blockchain van het moment.

Bitcoin is door zijn eigenschappen voor verschillende investeerders interessant:

De lange termijn investeerder

De investeerder voor de lange termijn kan door bitcoins te kopen en ze simpel weg te bewaren inspelen op de verwachting dat bitcoin verder geadopteerd(?) gaat worden en in prijs zal stijgen. Wanneer bitcoin klein blijft, maar toch stabiel blijft groeien kan dit een leuk rendement opleveren, maar wanneer bitcoin een mainstream(?) currency of comody wordt, kan de prijs in de komende decennia toenemen met zelfs een paar extra nullen.

Wanneer de bitcoins eenmaal zijn aangeschaft is het zaak om ze goed te bewaren, je hebt ze toch voor de lang termijn, dus je hoeft ze niet elk moment over te kunnen schrijven. De veiligste manier is op dit moment op papier (?) of een offline wallet (?), maar ook kan je kiezen om ze door een 3e partij te laten bewaren, al dan niet tegen een rente (wanneer je ze laat uitlenen).

De speculatieve investeerder

Bitcoin is goed om mee te speculeren(?), omdat het een relatief nieuwe asset is waar nog van alles mee kan gebeuren. Zowel naar beneden als naar boven is het potentieel enorm en de kans op nieuwe bubbels(?) is flink aanwezig. Een speculatieve investeerder kan bitcoins kopen met het plan rond de top van de bubbel met flinke winst te verkopen.

Bitcoin voor traders

Bitcoin begint voor traders ook aan populariteit te winnen en is zeer geschikt voor dit doel door zijn grote volatiliteit(?). Zonder hefboom(?) kunnen in volatile perioden meerdere procenten per dag gepakt worden. Een nadeel echter van bitcoin traden is het relatief lage volume tegenover andere currency, wat het gevaar oplevert dat in een sterke beweging een order niet kan worden uitgevoerd en dat de spread(?) vaak groter is.

Op verschillende trading platforms (?) kan je in bitcoin handelen. De handel vind plaats in paren van zowel cryptocurrencies (?) als fiat(?) currencies. Wanneer je een trade start, wordt de ene currencie gekocht of verkocht tegenover de andere currency.

Met het traden in (crypto) currencies kan je goed geld verdienen, maar je moet wel kennis van technische(?) en fundamentele(?) analyse hebben en een goed handelssysteem en risico management volgen om op de lange termijn winstgevend te kunnen handelen. De analyse van cryptocurrencies is in grote lijnen hetzelfde als bij normale currencies.

Redenen om in Bitcoin te investeren

Er zijn verschillende redenen om in Bitcoin te investeren. Deze redenen zijn te herleiden naar de eigenschappen die Bitcoin heeft binnen de financiële wereld. Op al deze gebieden heeft Bitcoin nog een lange weg te gaan, dus als Bitcoin binnen een of meerdere van deze investering groepen een groot aandeel kan veroveren, heeft dit een zeer groot effect op de prijs van bitcoin.

Investeren in Bitcoin om te profiteren van verdere adoptie

Veel mensen die in Bitcoin investeren doen dit vanuit de verwachting dat bitcoin een grotere plaats in het betalingsmilieu in gaat nemen dan dat het op dit moment doet. De toevoer van nieuwe bitcoins in het netwerk is beperkt en zo ook het uiteindelijke aantal, dus wanneer door verdere adoptie(?) de vraag sneller stijgt dan het aanbod, zal de prijs omhoog gaan.

De adoptie kan op veel verschillende manieren plaats vinden. Zo kan het gebruik van bitcoin makkelijker en veiliger worden door nieuwe applicaties en kunnen meer bedrijven bitcoin gaan accepteren. Ook kunnen positieve media berichten de adoptie stuwen. Verder kunnen investeerders bitcoin boven andere assets gaan prefereren om de hier boven beschreven redenen, hier ligt ook een hele grote markt open.

Bitcoin is een zo genoemde veilige haven

Wanneer een land of economische zone in financiële problemen komt, zullen bijna alle financiële producten uit dit gebied in waarde afnemen en zouden investeerders veel geld verliezen. Vooral de aandelen markt is hier bekend, deze kan zo met tientallen procenten dalen, maar ook bijvoorbeeld vastgoed prijzen zullen volgen.

Dit zorgt ervoor dat investeerders gaan zoeken naar een ‘veilige haven’(?) om hun geld te kunnen stallen, zonder deze verliezen te leiden. Goud en zilver zijn de bekendste assets om in slechte tijden in te beleggen, maar recentelijk kan bitcoin ook aan de lijst van veilige havens toegevoegd worden.

Veilige havens presteren normaal gesproken tegenover gesteld aan de normale conjunctuur. Wanneer de economie verslechterd zullen goud, zilver en bitcoin het waarschijnlijk beter doen. Je kan Bitcoin dus aan je investering pakket toe voegen, wanneer je meer stabiliteit in de totale waarde van je pakket wil en je kan in bitcoin investeren als je denkt dat de economie in de problemen gaat komen. Bitcoin heeft al bewezen in landen met veel economische tegenslag een populaire belegging te zijn (Griekenland, Oekraïne, Argentinië en China).

In Bitcoin investeren voor behoud van vermogen

Een ander gevolg van een recessie in een economische zone is dat de centrale banken vaak de rente verlagen of een opkoop programma van leningen starten (monetaire verruiming(?)), om zo de economie te stimuleren. Deze maatregelen hebben tot gevolg dat de currency minder waard wordt.

In de wereld economie vindt sinds de financiële crisis van 2008 een ware currency war(?) plaats die steeds maar erger wordt, waar landen om de beurt hun currency in waarde laten dalen, om zo meer concurrerend te worden. Hierdoor worden problemen echter niet opgelost, maar enkel verplaatst, want wanneer een land zijn positie verbeterd, zal het ten koste van andere landen gaan, die op hun beurt ook weer maatregelen moeten nemen.

Ondertussen wordt zolang deze currency war doorgaat, iedereen zijn geld minder waard, omdat er wereldwijd alleen maar bijgedrukt wordt. Dit zorgt ervoor dat mensen die hun geld op de bank hebben staan op de lange duur alleen maar geld zullen verliezen.

Bitcoin en ander cryptocurrencies zullen als enige geen waarde verliezen door deze currency war, omdat het gedecentraliseerd(?) is en dus niet door een centrale bank beïnvloed kan worden. Wanneer dus de vraag naar bitcoin even snel toeneemt als het aanbod door mijnen, zal de prijs van bitcoin over de lange run nog steeds moeten stijgen tegenover fiat(?) currency. Op deze manier heb je dus de mogelijkheid je vermogen te behouden in tijden dat normaal geld in sneltreinvaart zijn waarde verliest. Op bitcoin zelf krijg je geen rente, omdat bitcoin gedecentraliseerd is, maar er zijn wel platforms waar je een hoge rente kan krijgen door ze uit te lenen.

Investeren in Bitcoin en Blockchain bedrijven

Een andere mogelijkheid om te investeren in de Bitcoin (r)evolutie is het beleggen in Bitcoin of blockchain bedrijven. Sinds het begin van Bitcoin zijn er een groot aantal bedrijven ontstaan die zich bezighouden met Bitcoin en blockchain.

Sommige bedrijven houden zich bezig met mijnen en anderen ontwikkelen tools om het gebruik van bitcoin en andere cryptocurrencies makkelijker en efficiënter te maken. Handel platforms en informatieve sites schoten als paddestoelen uit de grond en er zijn zelfs bedrijven met een eigen private blockchain (?).

Door de ruime mogelijkheden van blockchain zal waarschijnlijk niet al het geïnvesteerd geld bij Bitcoin terecht komen en kunnen innovatieve blockchain bedrijven ook heel interessant zijn. Deze bedrijven zijn nog jong en vaak niet beursgenoteerd, maar je kan erin investeren via een DEX (Decentralized EXchange).

LEES HIER MEER OVER INVESTEREN VIA EEN DEX

Lees ook:

Alles over Bitcoin, het nieuwe geld

Zo koop je bitcoins

Kansen en bedreigingen voor Bitcoin

Wat is Bitcoin-Scout?

Direct aan de slag met Bitcoin

Hoe je bitcoins veilig te bewaren?

Waarom is Bitcoin zo interessant?

Wat is blockchain precies?

Bitcoin en blockchain woordenlijst

4 Comments

  1. Pingback:Bitcoin Scaling - Blokken Vergroten Of Efficiente Blokken

  2. Pingback:Bitcoin Prijs Is Klaar Voor Een Gigantische Stijging

  3. Pingback:Lancering Zcash - Morgen Wordt De Criptocurrency Zcash Gelanceerd!

  4. Pingback:Bitcoin Bewijst Zich Als Veilige Haven Bij De Overwinning Van Trump

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *