Menu Sluiten

Bitcoins kopen en verkopen

bitcoins kopen
Bitcoins kopen en verkopen

Er zijn verschillende mogelijkheden om bitcoins (?) te kopen of verkopen. Het van te voren goed onderzoeken waar je jouw bitcoins wil kopen of verkopen, kan er voor zorgen dat je een betere wissel koers en/of minder kosten realiseert en dus meer bitcoins voor je geld krijgt!

Verder is het van belang in welke vorm en currency je jouw geld hebt waar je bitcoins mee wil kopen of hoe je het betaald wil krijgen bij een verkoop. Elke manier accepteert andere vormen en currencies. De manieren om bitcoins te kopen zijn als volgt:

Koop direct bitcoins
Bitcoins kopen via een bitcoin exchange
Bitcoins kopen via een online bitcoin marktplaats
Bitcoins kopen met Paypal
Bitcoins kopen via een bitcoin handelspatform

Bitcoins kopen of verkopen bij een exchange

De eerst en meest voor de hand liggende manier om bitcoins te kopen of verkopen is via een online exchange(?) of wisselkantoor. Via een exchange in bitcoin handelen is erg simpel. Je geeft in een tool aan hoeveel bitcoin je wil kopen of verkopen tegen welke currency, daarna kies je hoe je wil betalen of betaald krijgen, vervolgens word je doorgestuurd naar de betaal pagina waar je direct kan betalen.

Bij sommige bitcoin exchanges zal je de eerste keer een verificatie van je indentiteit of betaalwijze uit moeten voeren om extra veiligheid te garanderen. Dit kan dus de eerste keer voor wat vertraging zorgen, maar normaal gesproken is het proces van het kopen of verkopen van bitcoins bij een exchange zeer snel.

De betrouwbaarheid en de wisselkoers verschillen nogal per exchange en de verschillen in wisselkoers veranderen constant. Wanneer bij een bepaalde exchange veel meer bitcoins gekocht worden dan bij een andere, zal de prijs bij deze exchange ook net iets sneller toenemen.

Wanneer er in een bepaald land een koop-of verkoop golf ontstaat, zullen de bitcoin koersen van de exchanges die in dit land gevestigd zijn met de rest van de wereld af gaan wijken. Dit verschil kan oplopen tot wel een paar procent, maar naarmate de marktkapitalisatie(?) van bitcoin toe gaat nemen, zullen deze deviaties kleiner worden.

Bitcoin exchanges zijn nog jong en ondanks dat je de grotere wel als betrouwbaar kan beschouwen, kan je niet met 100 % zekerheid zeggen dat ze allemaal betrouwbaar zijn. Daarom raad ik iedereen aan de eerste keer bij een nieuwe exchange met een klein bedrag te beginnen om te kijken of alles naar wens verloopt.

Nederlandse bitcoin exchanges

Je kan in principe bitcoins kopen en verkopen bij exchanges over heel de wereld, zolang ze in dezelfde currency handelen als jij wenst te doen, maar wanneer je een Nederlandse exchange gebruikt zal het makkelijker en sneller gaan.

Nederlandse bitcoin exchanges gebruiken meestal een Nederlandse bank, dus de overschrijvingen tussen jouw bankrekening en die van de exchange zullen over het algemeen sneller verlopen. Ook is een Nederlandse exchange makkelijker voor verificaties en bij het gebruik van de klantenservice.

Bitonic

Bitonic (?) is de grootste Nederlandse exchange waar je bitcoins kan kopen en verkopen tegen euro’s. Het koop / verkoop proces is zeer simpel, maar als je meer dan 50 euro in een week wil wisselen moet je (eenmalig) jouw bankrekening verifiëren, wat een paar minuten extra in beslag neemt. Bij Bitonic kan je betalen met ideal en MisterCash.

Bitonic levert verder ook diensten aan bedrijven die bitcoin accepteren en kan bepaalde vormen van educatie aanbieden.

GA NAAR BITONIC

Happycoins

Happycoins (?) is een bitcoin exchange waar je een account aan kan maken waarna je een account code krijgt. Door je account code in te vullen, een betalingswijze te kiezen en een bedrag in te vullen kan je makkelijk en snel bitcoins kopen en verkopen. Behalve met ideal en SEPA kan je ook andere minder bekende betaalwijzen kiezen. De gebruikte currency is euro.

bitcoins-kopen-verkopen

Internationale Bitcoin exchange

Ondanks de vele voordelen die het gebruik van een Nederlandse bitcoin exchange kent, zijn er ook situaties waar een internationale exchange voorkeur heeft. Veel internationale exchanges zijn groter en kunnen door een hoger handelsvolume vaak een betere spread(?) leveren. Verder kan het bijvoorbeeld zijn dat je een andere valuta wil wisselen dan euro en dat is bij de meeste Nederlandse exchanges niet mogelijk.

Coinbase

Coinbase (?) is een grote bitcoin exchange uit the VS en behalve geld / bitcoins wisselen kan je er ook je bitcoins veilig opslaan en bitcoin betalingen doen. Je kan via Coinbase handelen in 32 landen waaronder Nederland en de toegang is beveiligd met ‘two factor authentication’. Ook leveren ze applicaties voor bedrijven die bitcoin als betaalmiddel willen accepteren.

GA NAAR COINBASE

Bitcoins kopen of verkopen bij een online marktplaats

Ook zijn er online marktplaatsen(?) waar in bitcoin gehandeld wordt. Hier kan je zoeken naar verschillende individuen of bedrijven die hun bitcoins aanbieden of bitcoins van jou willen kopen. Op deze marktplaatsen kan je tegen verschillende prijzen in bitcoins handelen en ook de betalingswijze en currencies verschillen.

In de advertentie van een persoon of bedrijf kan je lezen hoeveel bitcoins hij/zij wil (ver)kopen en kan je een deal maken. Het is wel zeer belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de betrouwbaarheid van zowel de marktplaats en aanbieder. Zoals met alles in het leven is het vaak zo dat wanneer het te mooi is om waar te zijn, er vaak een addertje onder het gras zit.

Localbitcoins.com (?) is een bekende marktplaats waar je zowel bitcoins kan kopen als verkopen. Je kan vanaf de homepage selecteren in welk geografisch gebied je wil zoeken, in welke currency de bitcoins afgerekend moeten worden en welke betaalwijze gewenst is. Met deze zoekopdracht krijg je alle aanbiedingen op een rij, met de beste deal bovenaan.

GA NAAR LOCALBITCOINS

Bitcoins kopen of verkopen met Paypal

Paypal heeft nog geen bitcoin in zijn betaling systeem geïntegreerd, dus het is nog niet mogelijk om direct met Paypal bitcoins te kopen of verkopen. Er zijn manieren om dit via een omweg te doen, maar deze kosten wat meer moeiten en zorgen vaak wel voor wat meer transactie kosten en / of risico.  Bitcoins kopen of verkopen met Paypal kan op de volgende manieren:

Via Local bitcoins, een online Bitcoin marktplaats

Bij een online marktplaats voor bitcoins kan je vaak betalen met Paypal. Het voordeel hier is dat je de bitcoins op een vrij directe manier koopt of verkoopt en de transactie dus alleen via jouw en de tegenpartij loopt, deze transactie is dus goedkoop en gemakkelijk.

Een nadeel aan deze manier is dat je de tegenpartij hier moet vertrouwen. Het is dus zaak een goede marktplaats te vinden en ook een betrouwbare handelspartner. De bekendste online bitcoin marktplaats op het moment is LOCAL BITCOINS

Via de Paxful wallet

Paxful is een online wallet en exchange waar je bitcoins kan kopen van anderen en met Paypal en een heel scala andere betaalmethoden af kan rekenen. Bij het betalen met Paypal wil degene waarvan je ze koopt wel vaak dat je jouw ID, foto en andere gegevens naar ze toe stuurt, dit kan wat tijd in beslag nemen.

GA NAAR PAXFUL

Via Virwox, een exchange voor virtuele currencies

Een manier om met Paypal bitcoins te kopen is via het platform Virwox (?). Je kan hier gratis en snel een account aanmaken en via je Paypal euro’s of dollars importeren. Deze euro’s of dollars kan je vervolgens wisselen is Second Life Lindens (SSL)(?) waarna je deze weer wisselt in bitcoins. Hierna kan je vanaf Virwox je zojuist aangekochte bitcoins naar je Wallet sturen.

Het kopen van bitcoins via Paypal is op deze manier binnen een paar minuten gedaan, maar omdat je op deze manier een paar keer wisselt, zijn de kosten uiteindelijk vrij hoog. Het verkopen van bitcoins via Virwox kan ook wanneer je dit proces omgekeerd doorloopt, maar kan je beter via Bitwala doen, want dit is directer en brengt dus minder kosten en moeite met zich mee. De transactie kosten zijn hier maar 0,5%.

GA NAAR VIRWOX

Via het platform Wirex, het vroegere   E-coin

Bij het Bitcoin platform Wirex kan je sinds kort met Paypall bitcoins kopen en verkopen in 39 landen. Helaas is het met een Nederlands Paypall account nog niet mogelijk, maar omdat Wirex zeer snel groeit en nieuwe mogelijkheden toevoegt, is het de verwachting dat dit binnenkort wel zal komen.

Wirex is verder een zeer goed platform, waar het vermogen van de gebruiker verzekerd is en waar je een pinpas krijgt waarmee je wereldwijd kan betalen in jou gekozen currency bij alle ondernemingen en ATM’s die Mastercard accepteren.

Bitcoins kopen of verkopen via een trading platform

Wanneer je bitcoins wil kopen of verkopen kan dit ook via een bitcoin trading platform(?) of handelsplatform. Een trading platform is vooral bedoeld voor handelaren die op de prijs willen speculeren (?). Op een trading platform kan je handelen tegen een zeer goede rate en heb je hulpmiddelen om laag te kopen en hoog te verkopen.

Op een trading platform kan je orders inleggen om te kopen of verkopen en sommige platforms hebben vrij geavanceerde orders. Je kan dus ook van te voren instellen dat je bij een bepaalde prijs wil kopen of verkopen en hoef je dus niet heel de tijd achter je computer te zitten om te kijken wat de prijs doet. Vaak kan je op een platform handelen in zowel cryptocurrencies (?) als fiat(?) currencies.

Lees ook:

Wat is Bitcoin?

Waarom Bitcoin?

Wat is blockchain?

Bitcoins veilig bewaren

Wat is Bitcoin-Scout?

Kansen en gevaren van Bitcoin

Investeren in Bitcoin en blockchain

Direct aan de slag met Bitcoin

Bitcoin woordenlijst

 

3 Comments

  1. Pingback:Bitcoin Prijs Is Klaar Voor Een Gigantische Stijging

  2. Pingback:Lancering Zcash - Morgen Wordt De Criptocurrency Zcash Gelanceerd!

  3. Pingback:Zcash Prijs - Verklaring Van Het Prijsverloop Van Zcash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *