Menu Sluiten

Zcash, een totaal anonieme cryptocurrency

zcash lancering
Zcash, de nieuwe anonieme cryptocurrency

Zcash of ZEC is een altcoin waarmee anonieme betalingen kunnen worden gedaan. Bitcoin is niet helemaal anoniem en voor een deel van de gebruikers is dit een groot nadeel. Zcash is speciaal voor degenen die transacties willen doen zonder dat anderen meekijken. We zullen het volgende bespreken:

 

 

Hoe werkt Zcash?
Waarom is privacy belangrijk bij een cryptocurrency?
Verdien Zcash door het te mijnen
Investeren in Zcash

Hoe werkt Zcash?

Zcash is technisch gezien een kloon van Bitcoin (?) waar extra technologie aan toe gevoegd is om 100% anonieme transacties te garanderen. Een transactie in de blockchain (?) wordt uitgevoerd wanneer alle deelnemers in het netwerk het eens zijn. Wanneer alle deelnemers anoniem moeten blijven is dit proces veel ingewikkelder. Dit wordt mogelijk gemaakt door ‘zero-knowlege proof’.

Het is echter mogelijk om je transactie aan te tonen door degene die je deze informatie wil verschaffen de ‘viewkey’ van de transactie te geven. Zonder deze viewkey is het onmogelijk te zien dat een transactie heeft plaatsgevonden. Met Zcash kan je dus zelf bepalen of / welke mensen jouw transactie kunnen zien.

Waarom is privacy belangrijk bij een cryptocurrency?

Een anonieme cryptocurrency (?) is niet alleen heel bruikbaar voor ‘darknet’, maar ook voor individuen en ondernemers die niets illegaals doen. Een ondernemer wil bijvoorbeeld zijn betalingen aan leveranciers of partners geheim houden voor zijn concurrentie. Verder wordt tegenwoordig alles wat je doet geregistreerd en ook al heb je niets te verbergen geeft dit het gevoel dat je vrijheid beperkt wordt.

Een ander voordeel van anonieme betalingen is dat de coins zelf geen geschiedenis hebben. Sommigen denken dat een coin meer of minder waarde kan krijgen door zijn verleden. Bij Bitcoin kan je bijvoorbeeld natrekken dat een bitcoin (?) gebruikt is voor illegale activiteiten en dit zou de waarde negatief kunnen beïnvloeden. Bij Zcash is de geschiedenis onbekend en zijn alle coins dus gelijk.

Verdien Zcash door het te mijnen

Net als Bitcoin kan ZEC gemijnd worden. Het werkt ook volgens ‘proof of work (?)’ en uiteindelijk zullen er nooit meer dan 21 miljoen in omloop komen. Om het te mijnen heb je overigens wel andere hardware nodig, het werkt niet zoals Bitcoin op SHA256.

Wanneer je wil gaan mijnen maar geen hardware wil kopen kan je een cloudmining contract afsluiten bij Genesismining. Hier zal je elke dag de verdiende ZEC uitbetaald krijgen.

GA NAAR GENESISMINING en krijg 3% korting met deze code: o4GwFn

Investeren in Zcash

Zcash is niet ‘preminted’, dus de eerste ZEC zullen gemijnd moeten worden alvorens ze verhandeld kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat er in het begin een zeer laag aanbod zal zijn en mijnen in de beginfase waarschijnlijk de enige manier is om voor een goede prijs aan ZEC te komen.

De eerste dag na lancering hebben een paar bekende exchanges, zoals Poloniex, Bitfinex, Kraken en Bittrex al ondersteuning voor handel in ZEC op hun platform ingevoerd. Zcash was al voor de lancering een hype en bekende investeerders, exchanges en cloudmining providers hebben vanaf het begin meegedaan.

Andere coins waarbij zoveel hype was, zoals Ethereum, Steemit en Monero hebben een bullmarkt gehad van duizenden procenten. Daarom is de verwachting dat ZEC hetzelfde gaat doen. Een groot verschil is wel dat ZEC al voor de lancering een hype was en dat de kans dus bestaat dat het overvalued op de markt gekomen is. Het potentieel is dus enorm, maar probeer het wel voor een goede prijs in te kopen!

2 Comments

  1. Pingback:Zcash Prijs - Verklaring Van Het Prijsverloop Van Zcash

  2. Pingback:Lancering Zcash - Morgen Wordt De Criptocurrency Zcash Gelanceerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *