Menu Sluiten

Zcash prijs

De Zcash prijs daalt, wat nu?

zcash prijs
Zcash prijs

De Zcash prijs ging door het dak na de lancering, waarna het tot op heden crashte. Zcash is een nieuwe anonieme cryptocurrency die al voor de lancering voor een grote hype zorgde. Hierdoor is het prijsverloop anders dan bij andere crypto’s. Wanneer je in Zcash wil investeren moet je het dus goed aanpakken om geld te verdienen en niet te verliezen. We zullen het volgende bespreken:

De Zcash prijs wordt gevormd door vraag en aanbod
Hoe kan je Zcash voor een goede prijs krijgen
Zcash mijnen
Zcash kopen wanneer vraag en aanbod in balance zijn
Lees meer over Zcash

De Zcash prijs wordt gevormd door vraag en aanbod

Zcash was vlak na de lancering al 7 BTC ofwel 5000 USD per ZEC waard. Deze extreem hoge prijs was veroorzaakt door het feit dat de vraag in de afgelopen periode hoog was opgelopen door de hype en het aanbod bijna nihil was. De ‘block reward’ maakt een ‘slow start’. Dit betekent dat de eerste 34 dagen de beloning voor het vinden van een blok langzaam oploopt van 1 tot 12,5 ZEC.

Doordat Zcash al voor de lancering gehyped was zal de vraag de komende tijd weinig toenemen, het was er immers al. Het aanbod zal versneld toenemen, de huidige beschikbare ZEC zal de komende tijd verveelvoudigen. Dit verklaard de huidige crash, de vraag en aanbod verhouding is onderhevig aan een snelle verandering.

Waarschijnlijk zal in de komende periode de verhouding tussen vraag en aanbod stabiliseren en zo ook de prijs. Wanneer het evenwicht is gevonden zal de Zcash prijs een vergelijkbaar patroon als andere cryptocurrencies (?) gaan volgen. De prijs zal dan de fundamentals (?) gaan volgen met af en toe bubbels (?) en crashes veroorzaakt door emoties in de handel.

Hoe kan je Zcash voor een goede prijs krijgen

De Zcash prijs is zeer volatiel (?) en het is dus gevaarlijk om zo maar te kopen. Wanneer je op een top koopt kan je zo tientallen procenten verlies maken. Toch zijn de fundamentals zeer goed, de hype is waarschijnlijk niet ongegrond. Het is dus zaak om Zcash voor een goede prijs in handen te krijgen en hiervoor zijn 2 manieren. Je moet wel positief staan tegenover Zcash voor de lange termijn.

Zcash mijnen

Omdat de Zcash prijs in het begin zo opgeblazen is, is het waarschijnlijk niet verstandig nu al voor deze hoge prijs te kopen. Door te mijnen krijg je een bepaalde hoeveelheid ZEC voor de hashpower (?) dat je aan het netwerk levert. Mijnen is dus een andere manier om aan ZEC te komen zonder het direct op de markt te hoeven kopen.

Hoe werkt het?

Het aantal ZEC dat je verdient is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad (?). De moeilijkheidsgraad wordt hoger naarmate er meer hashpower op het netwerk komt. Hoe meer mensen er dus mijnen, hoe minder de beloning is per eenheid hashpower.

Door de hype rond Zcash, hebben veel mijners zich al voorbereid om direct na lancering te gaan mijnen. Er is dus al veel hashpower aanwezig op het netwerk, maar waarschijnlijk is dit veel minder extreem dan het gigantische verschil tussen vraag en aanbod op de exchanges.

Waarschijnlijk kan je dus door te mijnen een veel betere prijs betalen voor de ZEC. Bovendien mijn je voor langere tijd en spreid je zo je kansen en risico’s. Je kan mijnen op je eigen computer of met bepaalde hardware, maar dit is vrij ingewikkeld.

Een makkelijkere en snellere manier is door hashpower in te kopen bij de cloudmining service Genesismining die momenteel contracten voor een jaar verkopen. Hier wordt je dagelijks in ZEC uitbetaald en kan je zelf weten of je het direct verkoopt of houdt voor de lange termijn.

GA NU NAAR GENESISMINING, krijg 3% korting met deze code: o4GwFn

Zcash kopen wanneer vraag en aanbod in balance zijn

Waarschijnlijk zal de Zcash prijs nog verder dalen totdat vraag en aanbod in balance zijn. Wanneer Zcash een goede toekomst heeft zal de prijs daarna weer een keer (al dan niet explosief) toe gaan nemen. Dit zal bijvoorbeeld gebeuren wanneer er nieuws naar buiten komt dat Zcash gebruikt gaat worden in de echte wereld. Nu zal er in plaats van een hype een gezonde gefundeerde prijsstijging plaatsvinden.

Wanneer je dus Zcash wil kopen is het waarschijnlijk verstandig om te wachten tot de prijs niet meer zakt en een langere tijd gelijk blijft of zelfs weer wat stijgt. De lucht van de hype is nu uit de markt. Waarschijnlijk is Zcash nu ook wat ondergewaardeerd, want een crash gaat bijna altijd dieper dan het niveau dat de echte waarde reflecteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *