Menu Sluiten

Lancering Zcash

Morgen vindt de lancering van de nieuwe anonieme cryptocurrency Zcash plaats!

zcash lancering
Morgen wordt Zcash gelanceerd!

Zcash of ZEC is een cryptocurrency met dezelfde eigenschappen als bitcoin, maar 100% anoniem. Al voor de lancering is er een grote hype, omdat er gerespecteerde programmeurs aan gewerkt hebben en bekende investeerders het project steunen. Op deze pagina kan je lezen wat Zcash is en hoe je er vanaf het begin in kan investeren.

Wat is Zcash?
Waarom is Zcash interessant?
Hoe kan ik in Zcash investeren?
Wat zijn de risico’s

Wat is Zcash

Zcash is een op privacy gespecialiseerde altcoin. Zcash is net als Bitcoin (?) gebaseerd op ‘proof of work (?)’ en er zullen ook maximaal 21 miljoen ZEC gemijnd gaan worden. Bij bitcoin (?) zijn de eigenaren van de wallets (?) anoniem. daarentegen zijn de transacties in de blockchain (?) publiek en dus door iedereen in te zien.

Wanneer je bij een gecentraliseerde (?) partij bitcoins koopt, verkoopt of uitgeeft. Kan op die manier jou wallet met jouw indentiteit in verband worden gebracht. Wanneer jouw indentiteit op deze manier eenmaal een keer gelinkt is, kunnen al jouw bitcoin transacties tot het begin van de blockchain worden herleid. Bitcoin is dus semi-anoniem.

Zcash heeft een dusdanig systeem ontwikkeld dat de transacties niet zichtbaar zijn in de blockchain. Zcash is dus een totaal anonieme cryptocurrency (?). Omdat het verder zo op bitcoin lijkt is het eigenlijk een anonieme versie van bitcoin.

Waarom is Zcash interessant?

Zcash is interessant om een aantal redenen. Ten eerste hebben zeer gerespecteerde personen in de crypto (?) gemeenschap aan dit project gewerkt of erin geïnvesteerd. Verder is er een vrij grote markt voor een goede anonieme cryptocurrency. De recente bullmarkt van Monero heeft dit laten zien.

Zcash is niet ‘preminted’. Dit betekent dat bij de lancering het eerste blok gemijnd gaat worden en dat er dus nog geen ZEC op de markt is. Hierdoor zullen er maar een bepaald aantal verkopers (mijners die hun verdiende ZEC uit willen cashen) op de markt zijn en bij genoeg interesse een groot aantal kopers. In dit geval zal de prijs stijgen door marktwerking.

Hoe kan ik in Zcash investeren?

Momenteel kan je nog geen Zcash kopen. Waarschijnlijk zullen na de lancering verschillende altcoin exchanges Zcash gaan ondersteunen. Wel kan je vanaf morgen beginnen te mijnen en op die manier coins verdienen. Mijnen van Zcash is overigens wel ingewikkelder, om dat het niet zoals bitcoin op SHA256 werkt.

Via werelds grootste en bekendste cloudmining service ‘Genesis mining’ kan je nu al jaarcontracten kopen om Zcash te mijnen. Op deze manier heb je zelf geen apparatuur en knowhow nodig en zal je voor een jaar dagelijks uitbetaald krijgen. Je kan hier al mijnen vanaf een paar tientjes en je hoeft alleen maar je email adres op te geven (verder geen persoonsgegevens). Nadat de betaling binnen is gaat je contract direct lopen wanneer Zcash gelanceerd is.

GA ZCASH MIJNEN BIJ GENESISMINING en krijg 3% korting met deze code: o4GwFn

Wat zijn de risico’s

Uiteraard zijn er ook risico’s. Zcash is een nieuwe altcoin en het moet nog blijken of het technisch goed functioneert en door de markt wordt opgepakt. De beveiliging van een cryptocurrency is in de eerste periode nog zwak, omdat er nog weinig hashpower (?) op het netwerk aanwezig is.

Wanneer de prijs stijgt en er daardoor meer gemijnd gaat worden, zal het netwerk sterker worden. Door de hype rond Zcash zijn er al veel mijners klaar om direct te beginnen. Hierdoor moet de prijs in de beginfase stijgen om mijnen rendabel te houden. Het is moeilijk in te schatten of mijnen zeer winstgevend gaat worden of tegenvalt, omdat de prijsstijging de relatief hoge hoeveelheid hashpower niet tegemoet kan komen.

Al met al lijkt Zcash een investering met een hoog potentieel, maar ook een groot risico. Momenteel kan je al hashpower in kopen, waardoor je vanaf het begin kan mijnen. Je kan nog geen Zcash kopen waardoor je het risico loopt de boot te missen. Het lijkt dus het beste om je te investeren geld gedeeltelijk in hashpower te steken en later met het andere deel ZEC bij te kopen (wanneer de outlook nog steeds goed is).

LEES HIER MEER OVER ZCASH

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *