Counterparty

Counterparty, smart contracten en een gedecentraliseerd handelsplatform op het Bitcoin netwerk

counterparty
Counterparty – smart contracts- DEX

Counterparty is gebouwd op het Bitcoin netwerk en maakt applicaties die op de Bitcoin blockchain zelf niet mogelijk zijn. De altcoin heet XCP en is gecreëerd doormiddel van ‘proof of burn’. Dit betekent dat 2124 bitcoins naar een adres zijn gestuurd waar niemand bij kan komen (ze zijn eigenlijk vernietigd) en deze bitcoins representeren de iets meer dan 2,6 miljoen XCP tokens die daarbij gecreëerd zijn.

De belangrijkste applicaties waar Counterparty aan werkt zijn smartcontracten en een intern gedecentraliseerd handelsplatform. Ook kunnen gebruikers zelf tokens ontwikkelen en verhandelen. Op deze pagina zullen we het volgende bespreken:

Over Counterparty
Counterparty smartcontracten
Counterparty gedecentraliseerd handelsplatform (DEX)
Investeren in Counterparty
Maak een Counterparty wallet aan
Koop direct XCP

Over Counterparty

Counterparty bestaat uit een team dat heilig in Bitcoin (?) gelooft. Hun doel is om verschillende applicaties waar de Bitcoin blockchain (?) zelf niet voor geschikt is op het Bitcoin netwerk mogelijk te maken. Hierbij hebben ze een aantal voordelen ten opzichte van altcoins die geen wortels in Bitcoin hebben.

Ze profiteren ervan dat de Bitcoin blockchain veruit de langste en veiligste van het moment is. Verder kunnen ze gebruik maken van de reeds opgebouwde infrastructuur en bekendheid van Bitcoin. Ook is de meeste knowhow over blockchain (?) bij de Bitcoin gemeenschap te vinden en hier kunnen ze gebruik van maken.

Counterparty is begonnen in 2014 en op dit moment nog klein. Ze zijn bezig met verschillende projecten waar ook door ontwikkelaars van andere altcoins aan gewerkt wordt. Deze andere altcoins hebben het voordeel dat ze al verder in de ontwikkeling zijn, maar het nadeel dat ze een eigen blockchain hebben en dus minder veilig en cost efficient zijn. Het is nu nog niet te zeggen welke voordelen groter zijn, de toekomst zal het leren.

Counterparty smartcontracten

Ook heeft dit platform een functie ontwikkeld waarmee ze precies dezelfde smartcontracten (?) als Ethereum kunnen draaien. Uiteraard heeft Ethereum op dit moment veel meer bekendheid en zal de eerste dit keus zijn. Toch zou Counterparty in de toekomst de voorkeur kunnen krijgen, omdat ze op een veiligere blockchain werken. Het feit dat bitcoin (?), XCP en alle andere gecreëerde tokens (?) in de smartcontracten gebruikt kunnen worden is ook een voordeel.

Ook politiek is er een verschil tussen Ethereum en XCP. In Ethereum is na de DAO hack een hardfork geweest om de gestolen tokens terug te krijgen. Deze hardfork heeft grote gevolgen gehad. De blockchain is in tweeën gesplitst (ETH en ETC).

De Bitcoin gemeenschap heeft deze hardfork veroordeeld. De DAO hack was mogelijk omdat er fouten in deze applicatie zaten. Ethereum zelf is niet en gehackt. Ethereum had dus gewoon zijn werk gedaan zoals het moest. Het is dus niet eerlijk een hardfork te implementeren, omdat sommigen een fout hebben gemaakt. Counterparty heeft een ‘non rolback’ beleid, wat betekent dat een hardfork als dit nooit aan de orde zal zijn.

Counterparty gedecentraliseerd handelsplatform (DEX)

Ook hebben ze een gedecentraliseerd handelsplatform. Hier kan ja allerlei tokens verhandelen, zonder enige persoonsgegevens of de private keys van je assets aan een 3e partij te geven. Een gedecentraliseerd handelsplatform is nog nooit gehackt en is stukken goedkoper dan een gecentraliseerd platform.

Binnenkort zal op het Bitcoin netwerk het Lightning netwerk actief worden. Het Lightning netwerk zal ervoor zorgen dat er binnen betalingskanalen super goedkoop en snel mini transacties gedaan kunnen worden. Counterparty is op dit moment bezig dit in hun DEX te implementeren. Dit zou voor grote verbeteringen in kosten en snelheid kunnen zorgen.

Zelf tokens creëren en verhandelen

Op het platform kan je zelf tokens creëren. Deze tokens kunnen een asset (?) vertegenwoordigen, game of spaarpunten zijn of een nieuwe cryptocurrency. Na de creatie kunnen ze verhandeld worden. Dit is een manier om een bedrag voor een investering bij elkaar te krijgen en van macht / rijkdom binnen een gemeenschap te verdelen.

Investeren in Counterparty

Counterparty brengt de smartcontracten van Ethereum en de token creatie en DEX van Bitshares naar het Bitcoin netwerk. Beide functies hebben een enorm potentieel, maar Counterparty moet wel eerst de strijd winnen van deze concurrentie. Ze hebben op dit moment een achterstand op beide, maar de voordelen van het Bitcoin netwerk. Hier zouden ze een groot voordeel van kunnen krijgen. De tijd zal het leren.

Om in XCP te investeren kan je een WALLET AANMAKEN en HIER je tokens kopen. Je kan ze ook op een gecentraliseerd platform kopen en opslaan, maar hier geef je wel je private key af aan een 3e partij en is de kans groter gehackt te worden.

[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.4/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *