Cloudmining

Cloudmining, besteed het mijnen van bitcoins uit

cloudmining
Cloudmining, investeer in bitcoin mining

Cloudmining betekent dat je investeert in het mijnen van bitcoins, maar zelf niet mijnt en dus geen hardware en elektriciteit hoeft te kopen. Normaal gesproken kan je bij cloudmining bedrijven een contract kopen om met een bepaalde hoeveelheid hashpower een bepaalde tijd voor je te laten mijnen.

Vooral in de westerse wereld kan dit een betere marge opleveren, omdat elektriciteit hier duur is. De cloudmining providers kiezen hun locatie zorgvuldig, zodat ze gebruik kunnen maken van goedkope stroom en het niet te warm is voor efficiënte koeling. We zullen het volgende bespreken:

Wat is cloudmining?
Is cloudmining rendabel?
Cloudmining scam
Cloudmining bij Genesismining

Wat is cloudmining?

Wanneer je wil beginnen kan je bij bepaalde bedrijven een contract kopen. Via dit contract koop je een bepaalde hoeveelheid hashpower (?) dat voor een vooraf vastgestelde prijs voor jou zal gaan mijnen. Dit betekent dat je zelf niets hoeft te doen, de provider zal de hardware (?) verzorgen en de elektriciteit inkopen.

Omdat de cloudmining providers voor grotere bedragen hardware inkopen, kunnen ze meer vermogen uit elke Euro halen dan een gemiddelde particulier. Ook zijn de mining rigs gevestigd in landen waar elektriciteit goedkoop is en het klimaat koel.

Is cloudmining rendabel?

Het kan zeer rendabel zijn, maar het is afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer de bitcoin (?) prijs net een flinke stijging heeft doorgemaakt kunnen de marges flink zijn. Daarin tegen kunnen de marges heel laag of zelfs negatief zijn na een sterke daling.

Het Bitcoin netwerk (?) past vanzelf de moeilijkheidsgraad (?) aan wanneer de prijs en daarmee het aantal mijners stijgt of daalt. Hier zit echter een vertraging op, de moeilijkheidsgraad past zich pas aan na een bepaalde periode. Ook zal het aantal mijners niet direct toenemen na een sterke stijging, omdat de hardware eerst gekocht en geïnstalleerd moet worden.

Na een sterke prijs daling zal het aantal mijners veel minder afnemen. Dit omdat ze het geld in de hardware al geïnvesteerd hebben en het dus zonde is deze niet te laten draaien. Ook worden energie contracten vaak voor een lange periode ingekocht en moeten ze dit dus wel gebruiken. Het kan dus heel goed dat in een zwakke periode een groot aantal mijners verlies maakt, maar toch door gaat.

Het is dus waarschijnlijk in een bull market zeer winstgevend, maar kan bij een gelijkblijvende of dalende bitcoin prijs minder winstgevend of zelfs verlieslatend zijn. Bij de meeste providers kan je ook altcoins mijnen, dus om de kansen en risico’s te spreiden zou je in een mix van bitcoin en altcoins kunnen investeren.

Cloudmining scam

cloud mining
Cloud mining

Bitcoin is een nieuwe technologie waar veel geld in om gaat en dit trekt dus scammers aan. De cloudmining industrie is in het verleden vaak getroffen door scammers, waardoor het hele geïnvesteerde vermogen van deelnemers ineens verdwenen is. Uiteraard kan je nooit van te voren weten of een provider betrouwbaar is, maar goed onderzoek kan wel je kansen flink vergroten.

Wanneer je wil gaan investeren is het aan te raden reviews te lezen en te kijken welke veiligheidsmaatregelen een provider neemt. Ook is het zo dat een grote, lang bestaande en bekende provider veiliger is dan een kleine en onbekende speler. Doe goed onderzoek en ben op je hoede!

Cloudmining bij Genesismining

Genesismining is de grootste cloudmining service van het moment. Omdat er zoveel scam in  de cloudmining wereld plaatsvind denken wij dat het het beste is om met een grote en bekende partij als dit in zee te gaan. Ze hebben bovendien al een track record van een paar jaar waarin ze altijd netjes dagelijks uitbetaald hebben.

Bij genesismining kan je zowel bitcoins als altcoins mijnen. Je kan al mijnen vanaf 30 USD en hoeft alleen je email op te geven om een account aan te maken. Ze durven geen indicatie te geven van het te verwachten rendement. Wij denken dat dit terecht is, omdat het sterk afhankelijk is van de toekomstige bitcoinprijs en moeilijkheidsgraad. Dit is niet te voorspellen.

Op het web zijn negatieve berichten over Genesismining. Veel daarvan zijn over het feit dat mijnen niet rendabel was eind 2014 en begin 2015. Dit is overigens meer dan logisch na een  crash van ongeveer 80%. De opbrengst is dan 80% lager en de moeilijkheidsgraad daalt minder en met een vertraging, omdat veel mijners energiecontracten hebben voor langere tijd of tegen verlies mijnen omdat ze de hardware toch al hebben.

GA NAAR GENESISMINING en ontvang 3% korting met deze code: o4GwFn

[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.8/5]

4 gedachten over “Cloudmining”

  1. Ik snap dat je bij bitcoins etc moet aangeven bij de belasting hoeveel zij aan waarde representeren op 1 januari. Maar hoe zit dat met mining? Ik heb dan nauwelijks voorraad in bitcoins, maar krijg wel 2 jaar lang bitcoins uit mining. Hoe geef je die op bij de belasting, zeker aangezien de waarde altijd fluctueert alsmede het aantal dat je minet per dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *