Bitshares

Bitshares, gedecentraliseerd investering platform

bitshares
Bitshares, gedecentraliseerd handelsplatform

Bitshares is een platform voor investeerders gebaseerd op blockchain technologie. De belangrijkste functies van Bitshares zijn het creëren van tokens die gekoppeld zijn aan allerlei denkbare assets en een intern gedecentraliseerd handelsplatform. Ook om mee te doen bij een ICO (Initial Coin Offering, IPO voor coins) moet je bij Bitshares zijn! Op deze pagina zullen we het volgende bespreken:

 

 


Wat is Bitshares?
De Bitshares blockchain
Een Bitshares account aanmaken
Investeren in Bitshares
Ga naar Bitshares

Wat is Bitshares?

Bitshares is een gedecentraliseerd ? handelsplatform waar tokens gecreëerd worden die een asset ? of een product of dienst vertegenwoordigen. Alle assets die in het reguliere systeem verhandeld kunnen worden, kunnen bij Bitshares gekoppeld worden aan een token en wereldwijd verhandeld, opgedeeld en verstuurd worden.

De transactie kosten zijn extreem laag vergeleken bij gecentraliseerde platforms. Ook is het platform net zo snel en heeft dezelfde capaciteit als de NASDAQ. Wanneer ze de concurrentie dus voor kunnen blijven en de huidige trend doorzet, kan dit iets heel groots worden.

Bitassets

Het grote voordeel van een digitaal asset ten opzichte van de fysieke assets is dat ze net als bitcoins ? wereldwijd verstuurd kunnen worden met maar een muisklik (probeer dat maar met echt goud) en dat je een aandeel in een groot aantal tokens op kan delen. Verder is de handel ‘peer to peer ?’ en gedecentraliseerd, dus niemand kan zich in de transactie mengen of het verstoren.

Er zijn ook fiat ? currencies gekoppeld aan tokens, voorbeelden hiervan zijn bitUSD, bitEUR en bitCNY. Deze tokens volgen de koers van deze fiat currencies. Hierdoor wordt de prijsstabiliteit van fiat en het zendgemak en opdeelbaarheid van cryptocurrencies ? gecombineerd. Verder kan er in muziek, loterijen en reward points gehandeld worden. Ook brengt Bitshares verzekeringen en andere diensten naar de blockchain ?.

Bitshares crowdsale en ICO

Veel bedrijven halen hier een bedrag op om te investeren en geven de investeerders hier tokens voor terug. Deze tokens zullen bij succes van het bedrijf meer waard worden. Ook kan een dividend in de vorm van een bepaald percentage van de toekomstige sales van te voren worden geprogrammeerd. Hierdoor zullen de eigenaren van deze tokens een vast inkomen ontvangen zolang het bedrijf winst maakt.

Met de tokens koop je dus een deel van het bedrijf. Dit bedrijf kan overigens ook de ontwikkelaar van een cryptocurrency of een cryptocurrency zelf zijn. Altcoins worden meestal gebackt door een bedrijf dat ze ontwikkeld heeft. Ook veel ICO’s lopen via het platform van Bitshares.

Hierbij kan je investeren in een altcoin die nog niet online is. Wanneer het idee en de technologie van zo’n altcoin vertrouwen wekt dat het iets groots kan worden, kan je er door aan de ICO mee te doen zo vroeg mogelijk bij zijn en de groots mogelijke koerswinst pakken.

De Bitshares blockchain

Deze blockchain werkt niet volgens het ‘proof of work ?’ principe zoals Bitcoin ?, maar volgens ‘proof of stake’. Dit betekent dat de bezitters van BTS stemmen over wie de getuigen zijn. De getuigen verwerken de transacties en plaatsen ze in de blokken van de blockchain. Wanneer een getuige het niet met de rest van het netwerk eens is, mislukt het bij hem om een blok te creëren en wordt hij uit de groep getuigen gegooid.

Dit zorgt ervoor dat alleen de geldige transacties waar iedereen het mee eens is in de blokchain komen. Omdat de getuigen net als mijners bij Bitcoin betaald krijgen voor hun werk, zullen ze geneigd zijn alleen de geldige transacties te verwerken. Wanneer ze proberen een valse transactie in het blok te schrijven, zal de rest het niet eens zijn en zullen ze niet betaald krijgen en niet meer mee mogen doen.

Een Bitshares account aanmaken

Wanneer je tegen lage transactiekosten wil gaan handelen, mee wil doen aan een ICO of wil investeren in een van de bitassets kan je een account aanmaken. Hiervoor moet je het platform downloaden, een profiel maken, een backup maken en de ‘brain wallet’ opschrijven of uitprinten. Met de brainwallet kan je jouw bezit terughalen wanneer je jou wachtwoord vergeet of je file kwijt bent. Bewaar deze dus goed en zorg dat niemand het in handen krijgt!

Wanneer je een account hebt aangemaakt heb je een ‘basic account’. Je kan door een aantal BTS te betalen upgraden voor een ‘anual membership’ of een ‘lifetime membership’. Hierdoor krijg je flinke percentages van de transactie kosten terug. Ook kan je dan verdienen door vrienden aan te brengen als ‘referral’. Wanneer je veel handelt is dit zeker de moeite waard!

GA NAAR BITSHARES EN MAAK EEN ACCOUNT AAN

Investeren in Bitshares

Bitshares heeft de potentie om het hele financiële systeem te veroveren, maar bedenk wel dat er concurrentie is zoals Counterparty. Bitshares is bekender en heeft het voordeel als ‘first mover’, maar Counterparty heeft het voordeel dat ze geworteld zijn in werelds grootste blockchain, die van Bitcoin. De toekomst zal leren welke van deze het gaat winnen. Het is ook mogelijk dat ze beide groot worden of dat een nieuwe speler de hele markt pakt.

Investeren in Bitshares kan door een account aan te maken en daar in de interne markt BTS te kopen. Ook kan je op een van de vele crypto trading platforms BTS kopen en opslaan. Een account aanmaken is toch wel aan te raden, omdat je dan gelijk toegang hebt tot allerlei andere interessante investeringsmogelijkheden en bovendien niet afhankelijk bent van een gecentraliseerde partij.

[Totaal: 19    Gemiddelde: 3.5/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *