Menu Sluiten

Investeren in Bitcoin en blockchain startups

bitcoin startups
Investeren in Bitcoin startups

Bitcoin startups en nieuwe blockchain bedrijven schieten als paddestoelen uit de grond. Bitcoin en blockchain zijn hot bij investeerders. Het begint langzaam door te dringen dat Bitcoin en de blockchain technologie revolutionair zijn en het financiële landschap totaal kunnen gaan veranderen. Nu er miljoenen in deze technologie geïnvesteerd worden is de vraag: ‘Hoe kan ik in Bitcoin startups investeren?’.

Op deze pagina zullen we het volgende bespreken:

Investeren in startups
Dex – Decentralized Exchange
ICO – (Initial Coin Offering)
Investeer direct via Bitshares

Investeren in startups

Investeren in startups die zich met Bitcoin (?) en blockchain (?) bezig houden is risicovol, maar de rendementen kunnen gigantisch zijn. Blockchain technologie is nog zeer jong, dus de infrastructuur is nog aan het ontwikkelen. Het is dus nog lang niet bij iedereen bekend hoe je in startups in deze branche kan investeren, maar het kan wel.

DEX – Decentralized Exchange

Op de reguliere aandelen markten zijn maar een beperkt aantal bedrijven genoteerd die zich met  Bitcoin of blockchain bezig houden. Dit zijn vaak geen startups, maar gevestigde bedrijven die zich ook met blockchain zijn gaan bezig houden. Door hier aandelen in te kopen kan je waarschijnlijk van de revolutie mee profiteren.

In de crypto (?) wereld is een hele nieuwe economie ontstaan met zijn eigen markten. Hier kan je coins van een bedrijf kopen. Deze coins zullen bij succes van het bedrijf in waarde toenemen en ook deling van de winst (dividend) kan voorgeprogrammeerd worden. Dit is dus hetzelfde als bij aandelen, maar het voordeel is dat ze opdeelbaar zijn. Verder ben je zelf 100% eigenaar en hoef je geen 3e partij te vertrouwen.

Een platform waar deze coins te verhandelen zijn wordt en DEX (Decentralized EXchange) genoemd. Deze platforms zijn gedecentraliseerd (?), dus niemand heeft ooit enige macht over jouw assets (?). Ze kunnen dus niet gestolen worden zolang jij de enige bent die de keys (?) heeft. Ook wordt de prijsvorming puur bepaald door vraag en aanbod, niemand kan dit manipuleren (behalve door koop en verkoop van grote partijen). Ook zijn de transactie kosten veel lager dan bij een gecentraliseerd handelsplatform.

Op een DEX worden behalve coins van een bedrijf of startup ook andere assets verhandeld zoals altcoins, digitale assets en prediction market uitkomsten. Tussen al deze asset groepen zitten zeer interessante projecten. Bedenk wel dat veel van deze het niet zullen gaan maken, dus doe goed vooronderzoek.

Bitshares

Bitshares is een gedecentraliseerd investeringsplatform waar je in een groot aantal digitale assets kan handelen. De altcoin van Bitshares is BTS en wordt als basis currency gebruikt. De DEX van bitshares heet Openledger en is op dit moment de marktleider. Je kan gemakkelijk een account aanmaken en beginnen met handelen. Ook kan je lid worden door een bedrag in BTS te betalen. Een lidmaatschap kan voor een jaar of levenslang en geeft grote kortingen op transactiekosten en commissies wanneer je anderen aanbrengt.

GA NAAR BITSHARES                LEES MEER OVER BITSHARES

Counterparty

Counterparty is een platform dat is gebaseerd op het Bitcoin netwerk en waar je in verschillende digitale assets kan handelen. Behalve een DEX heeft counterparty meerdere projecten lopen, zoals smartcontracten en het zelf creëren van altcoins. De altcoin van Counterparty heet XCP en wordt als interne currency gebruikt.

GA NAAR COUNTERPARTY        LEES MEER OVER COUNTERPARTY

ICO (Initial Coin Offering)

Zoals een IPO een beursgang is, is een ICO een uitgifte van nieuwe coins. Om aan een ICO mee te doen, moet je een account hebben bij een DEX. Op de website van het bedrijf dat de ICO organiseert zullen ze aangeven welke DEX. Nu kan je bitcoins (?) of andere geaccepteerde coins naar een bepaald adres sturen, nadat je jou account naam hebt ingevuld.

Een ICO is een goede manier om van de maximale groei van een startup te kunnen profiteren en de meeste andere investeerders voor te zijn. Een ICO kan zowel een nieuwe cryptocurrency als een electronisch aandeel in een bedrijf naar de markt brengen. De meeste ICO’s gebruiken de DEX van Bitshares of Counterparty.

HIER kan je zien welke ICO’s eraan komen.