Menu Sluiten

Bitcoinhandel met Paypal, lucratief maar risicovol

bitcoin handel paypal
Bitcoin handel met Paypal

Bitcoins verkopen met Paypal kan zeer goede winstmarges opleveren, maar brengt ook risico’s met zich mee. Er zijn nog geen officiële exchanges of wallets die Paypal accepteren, dus het is heel moeilijk om met Paypal bitcoins te kopen. Door de bestaande vraag en het zeer lage aanbod kan je dus goed verdienen door in bitcoins te handelen met mensen die met Paypal willen betalen. Op deze pagina zullen we het volgende bespreken:

Bitcoins handelen met Paypal
Waar kan ik in bitcoins handelen met Paypal?
Wat is het risico van Paypal?
Hoe beperk je de risico’s en vergroot je de winst?
Start direct met handelen in bitcoin via Paypal

Bitcoins handelen met Paypal

Bitcoin handel via Paypal kan zeer lucratief zijn, maar is zeker niet zonder risico’s. Er zijn nog geen manieren om bitcoins direct te kopen met Paypal bij officiële bedrijven, omdat dit veel risico met zich mee brengt. Door dit risico goed te managen en flinke marges te rekenen kan je hier als particulier goed geld mee verdienen. Het komt erop neer dat de winsten op geslaagde trades genoeg moeten zijn om de scams mee te betalen en nog wat over te houden.

Waar kan ik in bitcoins handelen met Paypal?

Op zogenaamde ‘peer to peer’ bitcoin marktplaatsen kan je in bitcoins handelen tegen alle mogelijke betaalmethoden, dus ook Paypal. Hier kan je een advertentie plaatsen, waarbij je zelf je voorwaarden en prijs in kan stellen en aan kan geven dat klanten met Paypal moeten betalen. Ook kan je reageren op een ander zijn advertentie.

Op dit moment zijn er twee van dit soort marktplaatsen:

LOCALBITCOINS                                                     PAXFUL

Wat is het risico van Paypal?

Bitcoins verkopen met Paypal is niet zonder risico. Een bitcoin transactie is onomkeerbaar en een Paypal transactie kan later terug gedraaid worden. Het is haast onmogelijk voor een scammer om jou de bitcoins te laten sturen en zelf niet te betalen, omdat het platform tussen deze trade bemiddeld en de betaling in ‘escrow’ houd.

Wel is het mogelijk om de trade te maken en de betaling te voldoen, om later de Paypal betaling terug te draaien. Nu zal Paypal het bedrag terugstorten, maar de bitcoin betaling is permanent dus die ben je kwijt.

Een ander risico is dat Paypal niet vriendschappelijk tegenover bitcoin is. Dit betekent dat ze bitcoin als risicovol zien. Wanneer je te vaak problemen hebt kunnen ze je account bevriezen of sluiten. Zorg ook dat je jouw indentiteit en adres verifieert, dit heft de ‘receive limits’ op. Daarmee voorkom je dat je ineens geen betalingen meer kan ontvangen tijdens je trades.

Hoe beperk je de risico’s en vergroot je de winst?

Ondanks de redelijk grote risico’s van bitcoin handel via Paypal kan er goed mee verdiend worden wanneer de focus wordt gelegd op het verkleinen van de risico’s en vergroten van de winst. Gelukkig werken de online bitcoin marktplaatsen met een reputatie systeem, waar je precies kan zien hoeveel goede en slechte trades iemand gehad heeft.

Wanneer je dus een risicovolle betaalmethode kiest zoals Paypal, kan je de volgende acties ondernemen om jezelf te beschermen tegen scammers:

-Trade niet met personen met een nieuwe account. Hoe meer geschiedenis je hebt opgebouwd hoe meer je op het spel zet wanneer je iemand belazerd. De meeste scammers hebben nieuwe accounts
-Trade alleen met personen met een goede reputatie. Deze personen zijn bij hun vorige trades betrouwbaar gebleken en dus is de kans groot dat ze bij jou ook betrouwbaar zullen zijn.
-Trade alleen met volledig geverifieerde accounts en wanneer de naam van het geverifieerde ID overeenkomt met de naam van het Paypal account. Een scammer zal vaak een andere naam gebruiken of een gehackt Paypal account.
-Trade alleen kleine bedragen met een grote winstmarge. Het is voor scammers veel meer de moeite om hun reputatie / account te verspillen voor een groot bedrag dan voor een klein bedrag. Elke trade brengt een beetje risico met zich mee, dus probeer zoveel mogelijk te verdienen in zo weinig mogelijk trades.

Deze voorwaarden kan je in je advertentie die je maakt al vastleggen, het zal je doelgroep dus en dus je aantal trades kleiner maken, maar je voorkomt een hoop scam en problemen met je account. Wanneer je voorzichtig handelt kan je leuk verdienen op deze manier.