Menu Sluiten

Bitcoin financiering, leen bitcoins om je onderneming te financieren

Ondernemers kunnen een bitcoin financiering krijgen in plaats van een regulier crediet bij de bank. Na de financiële crisis is het steeds moeilijker een crediet te krijgen en er moet ook veel moeite voor gedaan worden. Door bitcoin ? zijn er alternatieven ontstaan. Op deze pagina zullen we het volgend bespreken:

bitcoin financiering
Krijg een bitcoin financiering voor je bedrijf

Vraag een financiering aan bij BTCjam                     Eerst meer info
Vraag een financiering aan bij Bitbond                     Eerst meer info
Vraag een financiering aan bij Loanbase                  Eerst meer info
Ondernemers kunnen hun bedrijf financieren door bitcoins te lenen
Hoe werkt een bitcoin financiering?
Bitcoin lending platforms, hier kan je een bitcoin financiering krijgen

Ondernemers kunnen hun bedrijf financieren door bitcoins te lenen

Met het ontstaan van Bitcoin ? zijn er allerlei nieuwe vormen van dienstverlening ontstaan die voorheen niet mogelijk leken. Een van deze nieuwe financiële mogelijkheden is ‘bitcoin lending’. Bij bitcoin lending kunnen ondernemers een bepaald bedrag aanvragen voor een bepaald project.

Deze aanvraag komt op het lending platform terecht en investeerders kunnen, wanneer ze vertrouwen in de ondernemer en het project hebben hun bitcoins uitlenen. Het revolutionaire hieraan is dat een investeerder al kan investeren met een zeer klein bedrag. Wanneer je bijvoorbeeld 1000 euro te besteden hebt, kan je bijvoorbeeld aan 400 ondernemers 2,50 euro lenen.

Dit was voordat Bitcoin kwam niet mogelijk, omdat het veel te veel extra kosten mee zou brengen ten opzichte van de geïnvesteerde bedragen. Het grote voordeel hiervan is dat de investeerder zijn risico’s op deze manier heel goed kan spreiden en minder vermogende personen ook kunnen investeren.

Hoe werkt een bitcoin financiering?

Wanneer de ondernemer zijn aanvraag indient, moet hij een bepaald bedrag vast stellen wat hij op wil halen. Wanneer de investeerders op het platform dit bedrag samen inleggen, gaat het contract in en krijgt de ondernemer dit bedrag in zijn wallet. Nu moet hij het geld gaan investeren in zijn project en met de opbrengsten elk vastgesteld termijn een deel van de lening + rente terug betalen.

Alle bitcoin lending platforms werken volgens hetzelfde principe. Ondernemers die bitcoins willen lenen worden in verschillende ratings verdeeld. De rating is afhankelijk van hoe uitgebreid de persoon zijn indentiteit heeft geverifieerd en hoe zijn geschiedenis is met betrekking tot terugbetalen van eerdere leningen. Hoe betere rating een ondernemer heeft verdiend, hoe lager de rentetarieven zijn waartegen ze kunnen lenen.

Bitcoin lending platforms, hier kan je een bitcoin financiering krijgen

Er zijn op het moment 3 grote betrouwbare bitcoin lending platforms:

BTCjam

Bitcoin lending platform BTCjam is de grootste in de wereld en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco. Dit platform heeft meer dan 100.000 gebruikers in meer dan 200 landen. De kans om hier succesvol het voorgenomen bedrag op te halen is dus groot.

Ondernemers die willen lenen kunnen een rating A+ t/m D- krijgen waarbij A+ het meest betrouwbaar en D- het minst. Wanneer je dus je rating flink weet te verbeteren doormiddel van het verifiëren van je persoonsgegevens en terugbetalen van leningen kan je hier het goedkoopst en veel grotere bedragen lenen.

Een account aanmaken gaat hier super snel wanneer je Facebook gebruikt, je kan binnen een paar minuten al je aanvraag plaatsen.

GA NAAR BTCJAM

Bitbond

Bitbond is een wereldwijd opererend bitcoin lending platform met meer dan 30.000 gebruikers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Je kan al een lening aanvragen voor 0,1 bitcoin en voor een termijn van 6 weken tot 60 maanden.

Ondernemers hier krijgen een rating tussen A en F. Ook hier is A het beste en daarmee kan je het goedkoopst lenen. Een account aanmaken kan met je naam en email adres, maar hoe meer zaken je verifieert, hoe betere rating je krijgt. Met de beste rating kan je tegen 7,7% lenen.

GA NAAR BITBOND

Loanbase

Loanbase is het kleinste bitcoin lending platform met nog geen 10.000 gebruikers. De ratings hier gaan van A1 tm D5 en E1. A1 is hier de beste en dan kan je al voor 6,6% lenen. Een account aanmaken gaat hier gemakkelijk met Facebook of email, je kan je aanvraag binnen een paar minuten hebben ingelegd.

GA NAAR LOANBASE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *